2009. március 24., kedd

Bűnbeesés

Vertikálisan érjen akár a csillagokig is Kedves kutya kertje, földje emberiséggel kertkapcsolatos keleti horizontját bizonyosan A cukrászda vonalában kémleli.
A minap is betette a kertkaput, és végre elindult a cukrászdája felé. Már napok óta tervezgette a dolgot. Gondolatban töménység és emészthetőség szerinti klasszikus, kupolás ívelésű táncrendet írt a sütiféléknek, közben egyre szaporábban lépkedett, de mikor odaért, maga sem érti, nekifutásból rárontott a gyönyörű csillogó látványpultra és ham ham ham, pakolta, rakodta bele a szájába a sütisorokat, Cukrászbácsi mindet csak neki csinálta, ham ham tömte és nyelte sorban a banán csemegéket, a piramis szeleteket, a linzer karikákat, a gesztenye golyókat, a málnás kockákat, a fatörzseket, a dobosokat, a képviselőfánkokat, a máktortákat, a Rákóczi túrósokat, a lúdlábakat, a flódnikat, a francia krémeseket, a vajas mézeseket, nyelte és nyelte a rendezett sorokat szusszanás nélkül, csodálatos ham ham ham ham.
Drága kutya! Leszarja az élet értelmének tézisét hammammammam a hasa a hasa nagyon jaj úgy szégyelli úgy! Micsoda egy kutya ő?! Tudja, hogy nem ilyen, de ham ham. Ham. Ő nem is akart ide jönni.
Cukrászbácsi jót sütöttél.



4 megjegyzés:

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

De nem-e van az-e, hogy az a cukrászbácsi csak amolyan fapados dolgokat tud alkotni? Igaz, hogy azt meg rögtön nagyon magas színvonalon.
Na már csak azé' kérdezem.

Kedves kutya írta...

Kedves nem érti a kérdést. Enni és enni adni lehet szép, mint élni. Ezt mondta.

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Kedvesnek az adás felől nézvést támadhatatlanul igaza van. Mondhatni sarokpontot jelölt ki ebben a cukrászati térben. Ámdeazobanmégis áll a kérdés mésképpen föltéve:
Kedves, az nem lehetséges, hogy a a cukrászbácsinál vannak jobb cukrászbácsik? Csak éppen máshol?

Kedves kutya írta...

Ahogy a fejlécben olvasható: bármi lehetséges. Kedves körbeszimatolós életszakaszban van.